Biography

“Je waant je in een oude gangsterfilm, in een rokerig cafe waar de whisky rijkelijk vloeit, en een verleidelijke zangeres de mannen betovert. *Rutger Rijken – Westpoint*

Diona Fox & her Ragdolls is een Rotterdam-based popjazz band bestaande uit vier energieke muzikanten. Een voorliefde voor oude muziekstijlen en de aantrekkingskracht van popmuziek voert een rode draad in het eigen repertoire. Vaak vergeleken met Amy Winehouse, soulfull jazz met de catchy-ness van Pop. Daarnaast maken zij bewerkingen van standards en chansons. Platen van Ella Fitzgerald, Joss Stone, Antonio Carlos Jobim en Charles Aznavour zijn een kleine greep uit de inspiratiebron van de band.

Eigen werk kenmerkt zich door teksten met een even rauw randje als Diona’s stemgeluid, omlijst door een strakke, dynamische ritmesectie en Django Reinhardt-flavoured gitaarlijnen met samensmeltende achtergrondzang.

Entertainment, verrassende gastoptredens, maar bovenal bruisend samenspel maken ieder optreden uniek.

“…Onvervalste, op Amerikaanse leest geschoeide Jazz” *PERS*

Diona Fox & her Ragdolls bestaat uit:

Karin Canters – Zang
Lodewijk Bles – Drums
Roy de Rijke- Gitaar
Remus Aussen – Bas

“Zangeres Karin Canters heeft alles wat je van een frontvrouw verwacht. Een mooie verschijning, een hele rustgevende stem en goede composities. Maar deze frontvrouw heeft ook vijf topmuzikanten om zich heen verzameld.”

Get in touch

Bookings handled by Tim van Dorp
Monkeyman Bookings
tim@monkeyman.nl

If you have any queries, please send message, and we will be in touch soon

My shows